Net Tractor Talk
       

Go Back   Net Tractor Talk > Brand Specific Forums > Kubota RTV Owners Group Forum

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 08-04-2014, 09:06 AM
jonpbarker jonpbarker is offline
Member
 
Join Date: Oct 2010
Posts: 37
Thanks: 0
Thanked 67 Times in 18 Posts
jonpbarker is on a distinguished road
Default If Your RTV Won't Run Over 20 MPH Check This

Hello...I read on here from time to time but never post. I was going to pass some info along that might help some folks.

I have a 2010 RTV1140 with 1100 hours that we use on our farm/ranch operation. It has been used and abused. About a year ago we noticed that when traveling between pastures (wife/son following me on rtv) that the tractors would outrun the rtv. My wife an son said it would not run over 19mph. You could not load it on a dovetail trailer in high gear....it ran very sluggish. A month or so ago I was spraying miles of fenceline and when trying to turn around next to a bayou to pump water I got stuck and could not make the rtv spin the wheels in reverse. After walking 1/2 a mile across a field with a herd of cows tailing me I had to get the truck and pull it out. On the way back home I ran into the owner of the Kubota dealer at a gas station. After chewing him out about how the RTV was running (my family has spent $1,000,000 plus at his place) he said he would check into it and let me know. He sent me this TSB:

Poor performance, sluggish HST response in all speed-ranges, and/or limited pulling-power uphill for the RTV900s, RTV1100s, & RTV1140s
SOLUTION:
Check the charge pressure; if the charge pressure is low and can not be raised, then check the suction hoses for failure. A quick way to check the suction hoses without draining the fluid is to squeeze on and around the elbow for signs of a soft spot. Indications of a soft spot in the elbow may require replacement of the suction hose and HST filter.

After taking it in to the dealer.....they replaced the two suction hoses (under orange transmission filter) and it runs better than when it was new. One hose was flattened inside and was robbing the power. Supposedly the new hoses are silicon....and fix the problem. Now it runs 25mph and will spin the tires.
Reply With Quote
The Following 18 Users Say Thank You to jonpbarker For This Useful Post:
1HOTDJ (02-08-2019), BiffNH (03-06-2019), bordercollie (08-04-2014), cchaffee (03-07-2019), CornerstoneFarm (08-13-2014), D&D Farm (08-04-2014), Doc  (08-04-2014), Fitch (03-08-2019), Jim Slagle  (08-04-2014), Kanook (08-04-2014), Keifer (01-27-2019), Lee1935 (03-05-2019), Ohio_Pawpaw_Grower (01-27-2019), RealtreeRTV (08-12-2014), seery (01-30-2019), shinnery (11-03-2019), squerly (01-17-2018), Stuck in NJ (01-31-2019)
  #2  
Old 08-04-2014, 09:28 AM
Doc's Avatar
Doc Doc is offline
Chief Bottle Washer / Admin

 
Join Date: Apr 2007
Location: Ohio USA
Posts: 6,170
Thanks: 3,164
Thanked 698 Times in 435 Posts
Doc is on a distinguished road
Default

Awesome post. Thank you sir!!!!!!!
__________________
Scott me up Beamy!

Other Fun Forums:
Forums Forums .com +++ Net Cooking Talk Forums +++
Reply With Quote
  #3  
Old 08-04-2014, 12:50 PM
Keifer's Avatar
Keifer Keifer is offline
Senior Member
 
Join Date: Feb 2010
Location: sw PA
Posts: 738
Thanks: 254
Thanked 206 Times in 117 Posts
Keifer is on a distinguished road
Default

Great info post. Thanks for sharing your experience here on the forum.
Reply With Quote
  #4  
Old 01-26-2019, 10:57 PM
ShortFatBaldGuy ShortFatBaldGuy is offline
Junior Member
 
Join Date: Apr 2018
Posts: 15
Thanks: 2
Thanked 15 Times in 4 Posts
ShortFatBaldGuy is on a distinguished road
Default

Hey Gents,
This describes my RTV1100 to a tee. I'm new to HST. What is the charge pressure and how do I check it? Also, where are the suction hoses? Thanks!
Reply With Quote
  #5  
Old 03-05-2019, 09:08 AM
Ohio_Pawpaw_Grower Ohio_Pawpaw_Grower is offline
Member
 
Join Date: Nov 2016
Location: Meigs County Ohio
Posts: 205
Thanks: 222
Thanked 159 Times in 93 Posts
Ohio_Pawpaw_Grower is on a distinguished road
Default

I love happy endings!
Reply With Quote
  #6  
Old 03-05-2019, 09:43 AM
aurthuritis aurthuritis is offline
Senior Member
 
Join Date: Dec 2014
Posts: 1,558
Thanks: 330
Thanked 963 Times in 579 Posts
aurthuritis is on a distinguished road
Default

Quote:
Originally Posted by ShortFatBaldGuy View Post
Hey Gents,
This describes my RTV1100 to a tee. I'm new to HST. What is the charge pressure and how do I check it? Also, where are the suction hoses? Thanks!
the hoses are on or around the suction filter at the rear of the machine.
__________________
2014 RTV X1100 CRLA 2014 MX 5100f 2008 RTV 1100cw
Reply With Quote
  #7  
Old 03-05-2019, 01:28 PM
Lee1935 Lee1935 is offline
Senior Member
 
Join Date: Aug 2017
Location: Northport Wa/ property in BC with a elevation of 1490 ft to 2500 feet, with Mts behind that hit 6000
Posts: 206
Thanks: 49
Thanked 101 Times in 77 Posts
Lee1935 is on a distinguished road
Default

Quote:
Originally Posted by jonpbarker View Post
Hello...I read on here from time to time but never post. I was going to pass some info along that might help some folks.

I have a 2010 RTV1140 with 1100 hours that we use on our farm/ranch operation. It has been used and abused. About a year ago we noticed that when traveling between pastures (wife/son following me on rtv) that the tractors would outrun the rtv. My wife an son said it would not run over 19mph. You could not load it on a dovetail trailer in high gear....it ran very sluggish. A month or so ago I was spraying miles of fenceline and when trying to turn around next to a bayou to pump water I got stuck and could not make the rtv spin the wheels in reverse. After walking 1/2 a mile across a field with a herd of cows tailing me I had to get the truck and pull it out. On the way back home I ran into the owner of the Kubota dealer at a gas station. After chewing him out about how the RTV was running (my family has spent $1,000,000 plus at his place) he said he would check into it and let me know. He sent me this TSB:

Poor performance, sluggish HST response in all speed-ranges, and/or limited pulling-power uphill for the RTV900s, RTV1100s, & RTV1140s
SOLUTION:
Check the charge pressure; if the charge pressure is low and can not be raised, then check the suction hoses for failure. A quick way to check the suction hoses without draining the fluid is to squeeze on and around the elbow for signs of a soft spot. Indications of a soft spot in the elbow may require replacement of the suction hose and HST filter.

After taking it in to the dealer.....they replaced the two suction hoses (under orange transmission filter) and it runs better than when it was new. One hose was flattened inside and was robbing the power. Supposedly the new hoses are silicon....and fix the problem. Now it runs 25mph and will spin the tires.
Many thanks, will pass this on to anouther forum
Reply With Quote
The Following User Says Thank You to Lee1935 For This Useful Post:
bordercollie (03-05-2019)
  #8  
Old 11-03-2019, 06:13 AM
Atlantaviking Atlantaviking is offline
Junior Member
 
Join Date: Nov 2019
Posts: 1
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Atlantaviking is on a distinguished road
Default Similar problem not same model apparently

I have a RTV1140CPX 18080 serial number. I think it is about 15 - 18 years old 1050 hours. It is a four seater HST. The hoses are fine on the rear, back facing filter. There is a second filter on the side, just in front of the back on the passenger side. I did find the water cooling hose flattened under the protective cover plate going to the engine block. Replaced it and it did seem to get better. No idea why that would cause sluggishness. It still is not running per specs, but better. Any other thoughts would be appreciated.
Reply With Quote
  #9  
Old 11-03-2019, 09:07 AM
bordercollie's Avatar
bordercollie bordercollie is offline
Senior Member
 
Join Date: Apr 2007
Location: central Mississippi
Posts: 4,408
Thanks: 1,724
Thanked 1,517 Times in 838 Posts
bordercollie is on a distinguished road
Default

Welcome to the forum Atlantaviking. Have you checked the air filter and it's intake? The most my RTV 900 would go was about 27 on a good day. It's probably time to change the hoses and fuel lines.. Rubber doesn't last like it used to (speaking of the soft hoses). I'm sure other members will check in with other things to check.
Reply With Quote
  #10  
Old 11-03-2019, 01:20 PM
aurthuritis aurthuritis is offline
Senior Member
 
Join Date: Dec 2014
Posts: 1,558
Thanks: 330
Thanked 963 Times in 579 Posts
aurthuritis is on a distinguished road
Default

a few questions before we start. have you owned this unit for a long time? have the issues just began or is it running just like it always has? have you or anyone other than a dealer made adjustments to your knowledge?
__________________
2014 RTV X1100 CRLA 2014 MX 5100f 2008 RTV 1100cw
Reply With Quote
  #11  
Old 11-03-2019, 09:41 PM
71sschevelle's Avatar
71sschevelle 71sschevelle is offline
Member
 
Join Date: Mar 2010
Location: Middle Tn
Posts: 323
Thanks: 64
Thanked 94 Times in 66 Posts
71sschevelle is on a distinguished road
Default

Check spark arrestor. Clogged spark arrestor will make it run sluggish. Worth a check.
Reply With Quote
The Following 4 Users Say Thank You to 71sschevelle For This Useful Post:
aurthuritis (11-05-2019), bordercollie (11-03-2019), Doc  (11-07-2019), Ohio_Pawpaw_Grower (11-08-2019)
  #12  
Old 11-05-2019, 01:06 PM
aurthuritis aurthuritis is offline
Senior Member
 
Join Date: Dec 2014
Posts: 1,558
Thanks: 330
Thanked 963 Times in 579 Posts
aurthuritis is on a distinguished road
Default

good call 71sschevelle. that must have fixed it
__________________
2014 RTV X1100 CRLA 2014 MX 5100f 2008 RTV 1100cw
Reply With Quote
The Following 2 Users Say Thank You to aurthuritis For This Useful Post:
Doc  (11-07-2019), Ohio_Pawpaw_Grower (11-08-2019)
  #13  
Old 11-07-2019, 07:11 AM
ccmdvl1960 ccmdvl1960 is offline
Member
 
Join Date: Feb 2010
Location: NW PA
Posts: 94
Thanks: 9
Thanked 35 Times in 23 Posts
ccmdvl1960 is on a distinguished road
Default

Quote:
Originally Posted by Atlantaviking View Post
I have a RTV1140CPX 18080 serial number. I think it is about 15 - 18 years old 1050 hours. It is a four seater HST. The hoses are fine on the rear, back facing filter. There is a second filter on the side, just in front of the back on the passenger side. I did find the water cooling hose flattened under the protective cover plate going to the engine block. Replaced it and it did seem to get better. No idea why that would cause sluggishness. It still is not running per specs, but better. Any other thoughts would be appreciated.
FYI, the RTV 1140 was not introduced until 2009, so your machine is no more than 10 years old at this time.
Reply With Quote
The Following 2 Users Say Thank You to ccmdvl1960 For This Useful Post:
bordercollie (11-07-2019), Doc  (11-07-2019)
Reply

Tags
sluggish, transmission adjustment

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump





All times are GMT -5. The time now is 05:47 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.9
Copyright ©2000 - 2019, vBulletin Solutions, Inc.
Copyright 2002 - 2019, www.DotHQ.com