Net Tractor Talk
       

Go Back   Net Tractor Talk > Brand Specific Forums > Kubota RTV Owners Group Forum

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 10-02-2018, 07:40 PM
Jweber83 Jweber83 is offline
Junior Member
 
Join Date: Sep 2018
Posts: 5
Thanks: 0
Thanked 1 Time in 1 Post
Jweber83 is on a distinguished road
Default RTV900 engine stop issues, start issues

I have a few things I have learned to check out but I was hoping one or a few of you have encountered this before. For reference this is a RTV900W6-H.

Last night my rtv would not start. Dash lit up but nothing. I was certain the battery was not dead. Towed it back to the barn to deal with in the morning. In the morning it started right up. Wierd. But... when I was done, it wouldn’t shut off. Had to manually push the plunger on the stop solenoid. Then it would not start back up.

The three things I have learned as a potential issue are the ignition fuse, bad engine stop solenoid, or a short. Is there any advice any of you could give me? Also, which fuse is the ignition fuse? I will get out my meter and start checking wires tomorrow. Any help will be greatly appreciated.
Reply With Quote
  #2  
Old 10-02-2018, 09:11 PM
bordercollie's Avatar
bordercollie bordercollie is offline
Senior Member
 
Join Date: Apr 2007
Location: central Mississippi
Posts: 4,046
Thanks: 1,208
Thanked 889 Times in 546 Posts
bordercollie is on a distinguished road
Default

On the stop solenoid. You should hear a "tink" noise about 5 seconds after it is turned off with a key. Will your lights come on even when it won't start?
I just had to replace a stop solenoid . all was working fine and then day before yesterday, it wouldn't do anything- no lights neither. I was real busy on the farm and just checked the battery terminal today and it was a little corroded . I took off the positive made the stub bright and shiny ,reattached the terminal snugged it down after checking the water and she cranked right up.
On yours,I was wondering it it might be the key switch since you had to turn off manually and then it still wouldn't restart. but.. does it do anything at all such as attempting to start or is everything dead such as headlights? I read where your dash lights up but were they bright?
there should be a little fuse chart on the inside back of the fuse box there behind your back when the bed is raised. collie

edit http://www.nettractortalk.com/forums...=stop+solenoid
edit http://www.nettractortalk.com/forums...starter&page=2

Last edited by bordercollie; 10-02-2018 at 09:24 PM.
Reply With Quote
The Following 2 Users Say Thank You to bordercollie For This Useful Post:
D&D Farm (10-03-2018), Doc  (10-03-2018)
  #3  
Old 10-02-2018, 10:41 PM
bordercollie's Avatar
bordercollie bordercollie is offline
Senior Member
 
Join Date: Apr 2007
Location: central Mississippi
Posts: 4,046
Thanks: 1,208
Thanked 889 Times in 546 Posts
bordercollie is on a distinguished road
Default

I wasn't clear on the first post I made . On my 2011 rtv 900. I replaced the original stop solenoid 9 months ago with an import and then it just went bad on me. .. One day , I went to start it and nothing happened.. no nothing. Contacted the seller and got another for a discounted price although it was just out of warranty. I put it in a few weeks ago and she's starting fine right up, that is until my battery clamp needed cleaning and tightening.. now all is fine.
I left a link on the first post also about when my key switch went nuts on me on my old 2005 rtv 900- sort of comical if you need a good laugh.. collie
Reply With Quote
The Following User Says Thank You to bordercollie For This Useful Post:
Doc  (10-03-2018)
  #4  
Old 10-03-2018, 06:54 AM
Jweber83 Jweber83 is offline
Junior Member
 
Join Date: Sep 2018
Posts: 5
Thanks: 0
Thanked 1 Time in 1 Post
Jweber83 is on a distinguished road
Default

I have power. Lights come on. Dash lights up. Just doesn't crank. Doesn't try to crank. Nothing.
Reply With Quote
  #5  
Old 10-03-2018, 07:23 AM
Doc's Avatar
Doc Doc is offline
Chief Bottle Washer / Admin

 
Join Date: Apr 2007
Location: Ohio USA
Posts: 5,939
Thanks: 2,153
Thanked 497 Times in 315 Posts
Doc is on a distinguished road
Default

Have you tried to wiggle the shifter while in neutral? My 06 RTV acted similar but if I wiggled a bit and moved the shifter to the right side of the neutral area it would engage.
__________________
Scott me up Beamy!

Other Fun Forums:
Forums Forums .com +++ Net Pet Talk Forums +++ Net Cooking Talk Forums +++
Reply With Quote
  #6  
Old 10-03-2018, 07:55 AM
bordercollie's Avatar
bordercollie bordercollie is offline
Senior Member
 
Join Date: Apr 2007
Location: central Mississippi
Posts: 4,046
Thanks: 1,208
Thanked 889 Times in 546 Posts
bordercollie is on a distinguished road
Default

My next step would be to check the wires to the starter and the neutral safety switch. I had to replace that switch at one time too. then worked like a charm . collie

http://www.nettractortalk.com/forums...+safety+switch

http://www.nettractortalk.com/forums...=safety+switch
Reply With Quote
The Following User Says Thank You to bordercollie For This Useful Post:
Doc  (10-04-2018)
  #7  
Old 10-03-2018, 10:11 AM
Jweber83 Jweber83 is offline
Junior Member
 
Join Date: Sep 2018
Posts: 5
Thanks: 0
Thanked 1 Time in 1 Post
Jweber83 is on a distinguished road
Default

OK. Thanks. I am leaning towards trying to replace that switch. Thanks.

Doc - yes. I had tried that. Thanks.
Reply With Quote
The Following User Says Thank You to Jweber83 For This Useful Post:
Doc  (10-04-2018)
  #8  
Old 10-04-2018, 07:17 AM
D&D Farm's Avatar
D&D Farm D&D Farm is offline
Senior Member
 
Join Date: Apr 2007
Location: On top of MY mountain in Sugar Valley, Georgia
Posts: 1,168
Thanks: 531
Thanked 488 Times in 308 Posts
D&D Farm is an unknown quantity at this point
Default

Border Collie is right about the Neutral switch. Had the same issues except not so intermittent. Worth shorting across it and see what happens. Just if you leave it that way watch out for the grand babies...…..God bless....Dennis
__________________
Sugar Valley, Georgia
Sittin back enjoying life with my grand babies, Mules, wife of course and just PEACE........
God has given me all of this and I surely do appreciate HIM for that and more.
Reply With Quote
The Following 2 Users Say Thank You to D&D Farm For This Useful Post:
bordercollie (10-04-2018), Doc  (10-04-2018)
  #9  
Old 10-04-2018, 05:32 PM
Jweber83 Jweber83 is offline
Junior Member
 
Join Date: Sep 2018
Posts: 5
Thanks: 0
Thanked 1 Time in 1 Post
Jweber83 is on a distinguished road
Default

So thats a negative on the neutral switch. Also checked all fuses. Its bringing me back to the engine stop unit. I might just have bite the bullet($$) and replace that.
Reply With Quote
  #10  
Old 10-04-2018, 07:22 PM
Jweber83 Jweber83 is offline
Junior Member
 
Join Date: Sep 2018
Posts: 5
Thanks: 0
Thanked 1 Time in 1 Post
Jweber83 is on a distinguished road
Default

I suppose one of those relays actually trigger the stop solenoid too?
Reply With Quote
Reply

Tags
rtv 900, rtv900

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump





All times are GMT -5. The time now is 05:09 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.4
Copyright ©2000 - 2018, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright ©2002 - 2018, www.DotHQ.com