Net Tractor Talk
       

Go Back   Net Tractor Talk > Brand Specific Forums > Kubota RTV Owners Group Forum

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 01-27-2019, 03:59 PM
zenchal26's Avatar
zenchal26 zenchal26 is offline
Senior Member
 
Join Date: Apr 2007
Posts: 202
Thanks: 0
Thanked 18 Times in 12 Posts
zenchal26 is on a distinguished road
Default Rtv 1100c sounds like itís shifting

So when you start to move the 2016 1100c is louder and vibrates more until you get up to speed and let off the throttle a little bit. Then it smooths out and gets qouiter. Kinda like when the clutches shift on a sled or wheeler. Fluids are full. Is this normal any ideas why it does this?
Reply With Quote
  #2  
Old 01-27-2019, 09:02 PM
Alaskanassasin Alaskanassasin is offline
Senior Member
 
Join Date: Dec 2016
Posts: 550
Thanks: 72
Thanked 215 Times in 157 Posts
Alaskanassasin is on a distinguished road
Default

Mine is loud as hell and vibrating noisily at idle. As soon as i throttle it up It smooths out. I wonder if the motor mounts are frozen, something along those lines, it seems like I remember it happening last year when it was cold as crap. I donít have a heated shop to thaw it out.
Reply With Quote
The Following User Says Thank You to Alaskanassasin For This Useful Post:
bordercollie (01-27-2019)
  #3  
Old 01-28-2019, 09:24 AM
foxalaska's Avatar
foxalaska foxalaska is offline
Senior Member
 
Join Date: Dec 2015
Location: Galena/Wiseman, Alaska
Posts: 136
Thanks: 30
Thanked 85 Times in 46 Posts
foxalaska is on a distinguished road
Default

Quote:
Originally Posted by Alaskanassasin View Post
Mine is loud as hell and vibrating noisily at idle. As soon as i throttle it up It smooths out. I wonder if the motor mounts are frozen, something along those lines, it seems like I remember it happening last year when it was cold as crap. I donít have a heated shop to thaw it out.

Mine rattles like hell at 10 below or colder. The crappy side panels on the box rattle terribly.
Reply With Quote
  #4  
Old 01-28-2019, 11:13 AM
aurthuritis aurthuritis is offline
Senior Member
 
Join Date: Dec 2014
Posts: 1,463
Thanks: 298
Thanked 861 Times in 518 Posts
aurthuritis is on a distinguished road
Default

turn up the idle speed a tad to make things smooth out.
__________________
2014 RTV X1100 CRLA 2014 MX 5100f 2008 RTV 1100cw
Reply With Quote
  #5  
Old 01-29-2019, 09:18 AM
Alaskanassasin Alaskanassasin is offline
Senior Member
 
Join Date: Dec 2016
Posts: 550
Thanks: 72
Thanked 215 Times in 157 Posts
Alaskanassasin is on a distinguished road
Default

There is a detent for high idle on the hand throttle that helps a bit
Reply With Quote
  #6  
Old 01-30-2019, 11:50 AM
foxalaska's Avatar
foxalaska foxalaska is offline
Senior Member
 
Join Date: Dec 2015
Location: Galena/Wiseman, Alaska
Posts: 136
Thanks: 30
Thanked 85 Times in 46 Posts
foxalaska is on a distinguished road
Default

My throttle is always on high idle except when starting in cold weather.
Reply With Quote
  #7  
Old 01-31-2019, 11:43 AM
zenchal26's Avatar
zenchal26 zenchal26 is offline
Senior Member
 
Join Date: Apr 2007
Posts: 202
Thanks: 0
Thanked 18 Times in 12 Posts
zenchal26 is on a distinguished road
Default

Stored in heated garage so cold is not the issue. It is loud and vibrates until I’m up to speed and let off throttle then if I’m back on throttle it’s still quiet. If I don’t let off the throttle after I start moving it will stay loud and vibrate at all speeds and throttle settings until I let off the throttle then it smooths out
Reply With Quote
  #8  
Old 02-02-2019, 06:12 PM
v10rick v10rick is offline
Site Supporter
 
Join Date: Feb 2018
Location: VA
Posts: 116
Thanks: 97
Thanked 80 Times in 48 Posts
v10rick is on a distinguished road
Default

My BX2350 tractor has the same engine as the RTV.

As mentioned above for whatever reason the RTV engine is much louder at low rpms. Sounds like loose bolts inside the engine.

Maybe because the tractor engine is covered by a hood...can't say for sure.

The tractor does not have a spedo. but at about 5 mph and above both sound about the same.
Reply With Quote
  #9  
Old 02-09-2019, 08:25 PM
aurthuritis aurthuritis is offline
Senior Member
 
Join Date: Dec 2014
Posts: 1,463
Thanks: 298
Thanked 861 Times in 518 Posts
aurthuritis is on a distinguished road
Default

could be the servo in the speed control on the tranny is sticking. when was the last tran oil change? what brand of oil and filters were used?
__________________
2014 RTV X1100 CRLA 2014 MX 5100f 2008 RTV 1100cw
Reply With Quote
  #10  
Old 02-14-2019, 02:19 AM
zenchal26's Avatar
zenchal26 zenchal26 is offline
Senior Member
 
Join Date: Apr 2007
Posts: 202
Thanks: 0
Thanked 18 Times in 12 Posts
zenchal26 is on a distinguished road
Default

All fluids changed about 100 hrs or so ago. All Kubota filters and udt 2. Definitely seems like something with transmission. Maybe a charge pressure issue??? Or maybe it’s just the k connect and pto for the snowblower.
Reply With Quote
  #11  
Old 02-14-2019, 02:22 AM
zenchal26's Avatar
zenchal26 zenchal26 is offline
Senior Member
 
Join Date: Apr 2007
Posts: 202
Thanks: 0
Thanked 18 Times in 12 Posts
zenchal26 is on a distinguished road
Default

The sound goes away even at low speeds. If you gently press go pedal get it rolling then mash on it for a second and let up it quiets down. Do that a few times and it stays quiet for 10 seconds or so even if you stop and go
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump





All times are GMT -5. The time now is 06:54 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.4
Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright ©2002 - 2018, www.DotHQ.com