Net Tractor Talk
       

Go Back   Net Tractor Talk > Brand Specific Forums > Kubota RTV Owners Group Forum

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 08-21-2018, 10:24 AM
zenchal26's Avatar
zenchal26 zenchal26 is offline
Senior Member
 
Join Date: Apr 2007
Posts: 194
Thanks: 0
Thanked 12 Times in 9 Posts
zenchal26 is on a distinguished road
Default Hst lag

So if I push the go pedal super slow I can get pretty smooth starts but if I jam on the pedal it revs up and takes 1-2 seconds before it starts to move and it jumps fwd. Also if I push on pedal normally it will jump fwd. any ideas??
Reply With Quote
  #2  
Old 08-21-2018, 11:40 AM
zenchal26's Avatar
zenchal26 zenchal26 is offline
Senior Member
 
Join Date: Apr 2007
Posts: 194
Thanks: 0
Thanked 12 Times in 9 Posts
zenchal26 is on a distinguished road
Default

Even if I push the pedal down like a 1/4” and hold it there it takes 1-2 seconds for it to start moving
Reply With Quote
  #3  
Old 08-24-2018, 09:45 PM
kennyr kennyr is offline
Junior Member
 
Join Date: Dec 2017
Location: Big Rock
Posts: 6
Thanks: 0
Thanked 5 Times in 4 Posts
kennyr is on a distinguished road
Default

That's the way the hydrostatic transmission works on mine as well. It's not built for jackrabbit starts, but my RTV x900 pulls steadily from 0-25 mph in about 15 seconds.
Reply With Quote
  #4  
Old 08-25-2018, 12:31 PM
aurthuritis aurthuritis is offline
Senior Member
 
Join Date: Dec 2014
Posts: 1,152
Thanks: 219
Thanked 503 Times in 316 Posts
aurthuritis is on a distinguished road
Default

tis lag is a function of the servo piston keeping the pressure balanced as the swash plate is tilted.
__________________
2014 RTV X1100 CRLA 2014 MX 5100f 2008 RTV 1100cw
Reply With Quote
  #5  
Old 08-25-2018, 05:31 PM
10-e-c-dirt 10-e-c-dirt is offline
Member
 
Join Date: Mar 2015
Posts: 49
Thanks: 7
Thanked 5 Times in 5 Posts
10-e-c-dirt is on a distinguished road
Default

I never noticed HST lag, until I adjusted the HST & throttle, per this post, http://www.nettractortalk.com/forums...ad.php?t=17626.
Now I notice the lag, may just be me, But it does go up the hill faster..
Reply With Quote
  #6  
Old 08-25-2018, 09:54 PM
aurthuritis aurthuritis is offline
Senior Member
 
Join Date: Dec 2014
Posts: 1,152
Thanks: 219
Thanked 503 Times in 316 Posts
aurthuritis is on a distinguished road
Default

Quote:
Originally Posted by 10-e-c-dirt View Post
I never noticed HST lag, until I adjusted the HST & throttle, per this post, http://www.nettractortalk.com/forums...ad.php?t=17626.
Now I notice the lag, may just be me, But it does go up the hill faster..
just curious. did you tach your engine before you adjusted the HST?
__________________
2014 RTV X1100 CRLA 2014 MX 5100f 2008 RTV 1100cw
Reply With Quote
  #7  
Old 08-25-2018, 10:08 PM
Doc's Avatar
Doc Doc is offline
Chief Bottle Washer / Admin

 
Join Date: Apr 2007
Location: Ohio USA
Posts: 5,937
Thanks: 2,150
Thanked 497 Times in 315 Posts
Doc is on a distinguished road
Default

I never 'nailed' mine so I was not sure ....till I tried it today. I get immediate response when I push the pedal easy or floor it.
__________________
Scott me up Beamy!

Other Fun Forums:
Forums Forums .com +++ Net Pet Talk Forums +++ Net Cooking Talk Forums +++
Reply With Quote
  #8  
Old 08-26-2018, 12:22 PM
10-e-c-dirt 10-e-c-dirt is offline
Member
 
Join Date: Mar 2015
Posts: 49
Thanks: 7
Thanked 5 Times in 5 Posts
10-e-c-dirt is on a distinguished road
Default

Quote:
Originally Posted by aurthuritis View Post
just curious. did you tach your engine before you adjusted the HST?
Yes, it was only turning 3100, w/no load, I adjusted almost to the safety wired high idle stop, w/no load its about 3525, at the stop was its about 3575, On the farm use I will never hit max RPM's

BTW, I used this tach from amazon, https://www.amazon.com/gp/product/B0...?ie=UTF8&psc=1
Reply With Quote
  #9  
Old 08-26-2018, 01:58 PM
zenchal26's Avatar
zenchal26 zenchal26 is offline
Senior Member
 
Join Date: Apr 2007
Posts: 194
Thanks: 0
Thanked 12 Times in 9 Posts
zenchal26 is on a distinguished road
Default

My old one had no lag (hesitated to move) a new one at the dealer has no lag I’m pretty sure this is not normal.
Reply With Quote
The Following User Says Thank You to zenchal26 For This Useful Post:
Doc  (08-26-2018)
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump





All times are GMT -5. The time now is 06:07 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.4
Copyright ©2000 - 2018, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 2002 - 2018, www.DotHQ.com